glove compartment

Igår kväll när jag satt och fixade håret hade jag på death cab for cutie i bakgrunden. det var ett tag sen jag lyssnade på dem och jag hade en craving. Medan jag satt och skrålade med till title and registration kom jag på vad det var han egentligen sjöng. jag har inte tänkt så mycket på den låten innan, men den är verkligen fin. jag gillar stunder då man äntligen förstår något, då något sjunker in och allting känns rätt.

grey gray

så jag spelade beta med en kille och han ville chatta vidare, sure why not tänkte jag, det var ju ett tag sen jag snackade strunt med en främling och vem vet, han kanske är en gnutta intressant. ack nej. det första han frågar när han fått min emessen är om jag är singel, sedan fortsätter han in på utseende spåret. är jag liten och späd undrar han, yeah kameler är väl randiga? jag är normal svarar jag, lång och normal, men det räcker inte som svar och det bästa vore väl om jag skickat ett fullfrontal kort med mätsticka bredvid mig så han kunde se exakt HUR JAG ser ut, för det är ju så very very important.. efter ca fem minuter in i det otroligt hjärndöda samtalet frågar han om jag haft många pojkvänner, om jag varit i säng med många and so on. och det slutar inte förvåna mig hur ointressanta människor kan vara. hur blanka. tio minuters chattande och jag gav upp, orkade inte ens försöka konvertera honom, förklara för honom att 29 år ändå är tillräckligt gammalt för att man ska ha kommit ur det nyfikna pojkstadiet, det idiotiska utseendefixerande pervostadiet. ifall alla andra killar jag kommer träffa i mitt liv de närmaste 10-15 åren är lika personlighetslösa som honom tänker jag bli asexuell, flytta till thailand och bo med munkar och tigrar.

found found found

Barzin - Won't you come

bees and birds

Listen up cause im only gonna say this one time:
Sex is a lot like this egg allright? First thing you gotta do is heat up the bed real nice, get it nice and warm, get it ready for her, then you gotta take her, crack her over the head and lay her out flat. Allright? Come on now, wait till she starts sizzling really good then you can flip her on over. There you go, oh don't get too excited then you'll get yellow stuff all over the bacon..


 

yeh, bästa frukostskämtet ever.
in other news, min spindelfobi har förvärrats. för några nätter sen var jag nere i köket för att fixa några mackor när jag plötsligt kände något på foten: en pappalångben höll på att promenera över den. jag fick panik och bet mig i tungan för att inte skrika och väcka alla, sen svor jag och blev tårögd. spindeln blev mördad och jag började återhämta mig efter ett tag, men så igår natt, åh jesus.. jag låg och kollade på djurpolisen (det enda vettiga som går klockan tre på natten) och jag tyckte jag såg något mörkt krypa på golvet i ögonvrån, tittade, men såg inget. några minuter senare hände samma sak, igen, nada. efter fjärde eller femte gången, klockan var nu runt fem, såg jag klart och tydligt att en stor mörk spindel kröp jättesnabbt mot sängen. jag hoppade till och tog tag i första bästa föremål, min smutstvättkorg, och drämde den över spindelfan. självklart dog den inte av det, korgen är liksom flätad av någon slags halm or whatnot. jag tände ljuset, tog en tom genomskinlig cdbehållare, lyfte upp korgen och fick fast spindeln. den var större och äckligare än jag kunde föreställa mig. ca 5 cm i diameter, brun och med en stor käft. fastän den var fångad fick jag panik, började halvgråta och hyperventilera. lät den sitta där över natten och på morgonen dränkte jag den i toaletten. nu är jag konstant orolig och nervös, det känns som att något kryper över fötter och ben lite då och då, jag måste tippa på tå i hela huset och jag kan inte längre ha fönstret öppet när jag inte iakttar det. jag klarar inte av spindlar jag klarar inte av spindlar jag klarar fan inte av dem.
jag vill bo i en lägenhet högt uppe med inglasad balkong.

 


sweet juicy justice

någon nämnde amerikanernas idioti och ignorans, "paris är la europas huvudstad.." blabla. och jag antar att man blir frustrerad över att det finns invånare i världens mäktigaste stat som tror att europa är ett land, men hur mycket bättre är vi anyways.. när man refererar till en mörkhyad människa som afrikan t ex. afrika är inget land, sydafrika perhaps..men ja, afrika = kontinent. idag (igår) stod det i en kungsbacka tidning om en mörkhyad kille som försökte råna en affär eller whatnot, och i artikeln kallades han för svarting. svarting? vem använder det ordet nu för tiden? och vem tillåter det stå skrivet, flera gånger, i en nyhetstidning? nå nå, det är roligare att kalla amerikaner för dumma, de är tillräckligt långt borta för att det ska vara kul, men inte nära nog för att det ska svida.

too gay?...or just right..

Matthew - Flip the viewfinder around, i wanna see how i look.
Andy -
it doesn?t go around.
Matthew -
I can just imagine, I look great though right? Its so weird, and i'm this good looking in real life to right? Not just on two dimensions? Ah..wow..



Orpheo ed Euridice

så jag skulle göra pastasallad och tänkte att lite bryan adams i bakgrunden vore nice. hittade den dammiga gamla skivan med cheesy ballader och innuti fanns även melody rap skivan som jag har letat efter! aayyy! iförsig är det bara en låt som intresserar mig på den. put your trust in the lord heter den och refrängen kommer från operan Orpheo ed Euridice, det är alltså OPERAN jag ville åt. och äntligen har jag ett namn till det fantastiska verket och allting är verkligen peachy fucking keen just nu.
ps pastasalladen is to die for.

fuck the pain away

AYYY, fick nyss reda på av pierre att VIVE LA FETE spelar på fredag! kräzie ska fixa baileys från jobbet och sen blir det C'EST LA MANIIIIEE all night! ja, på fredag alltså. och på lördag kommer classe hem från sin 4 månaders jorden runt resa, och pontus har 22års shindig. good times.
nå nå har precis kollat på so you think you can dance och jag dör, jag dör.. ok att jag älskar musiker, men dansare, herregud, d a n s a r e. när danny+anya och neil (!) rör sig på scenen är jag nära att tappa kontrollen över mig själv. hett hett HETTTTT. FUCK!
(låt of the moment: Judas Priest - Turbo Lover. yah..cars and sex, thats all i ever think about.)
We can ride forever
Wrapped in horsepower, driving into fury
Changing gear I pull you tighter to me
Im your turbo lover
Tell me theres no other
...
On and on were charging to the place so many seek
In perfect synchronicity of which so many speak
We feel so close to heaven in this roaring heavy load
And then in sheer abandonment, we shatter and explode.

COME ON PEOPLE!

slave of sensation

idag vaknade jag upp ur en av de bästa drömmarna ever, denna slår mentalpatientdrömmen med hästlängder! jag var gift med en snuskigt rik och förbannat handsome man, vi bodde i ett enormt hus och eftersom han tjänade så bra behövde jag inte lyfta ett finger. på dagarna när han var på jobbet hade jag en affär med den hunkige poolskötaren eller vad han nu var, han jobbade för oss ialf..speciellt mig hah. och min man visste om det och han tyckte det var lugnt. mmhh, egentligen är jag helt emot otrohet, men ifall det är lugnt så..
men ja, idag har jag ingen lust att sitta inne längre, det måste finnas någon som inte jobbar nu? phone me phone me PHONE ME!

you can't get what you want

den nyaste låturgen: Stay with me med Shakespears sista'h. egentligen tycker jag bara om halva låten, när sticket (heter det så?) börjar och den kommer igång på riktigt. ay ay! jag minns att jag var rädd för den när jag var liten, videon var typ läskig, men nu när jag ser den så..eh, yah, really scary.
nå nå, snart ringer anders och madde and im outta here. (tidbit: på sticky i onsdags spelades mens needs med the cribs (+ moan - trentemöller, fast basen var heeelt åt helvete) och jag blev lyrisk men ingen annan verkade bry sig, snart kanske..)

gnossienne

idag fick jag ett piano och jag skulle inget hellre vilja än att sitta och klinka på det. men det befinner sig i vardagsrummet och mina föräldrar sover förstås. tomorrow tomorrow. för en stund sen flög det in en harkrank i rummet och jag fick självklart panik. virade runt mig i en filt och tog upp en tidning för att få slut på eländet, men den var borta. nu sitter jag spänd och förväntar mig att den ska attackera vilken sekund som helst... paus.
jag hörde den och var tvungen att inta min stridsposition, men i got it! efter några minuters kämpande och frustande lyckades jag få ut den ur rummet. praise the lord! jag hatar harkrankar, nej, jag hatar allt som kan flyga och inte är täckt med fjädrar eller päls eller nåt + alla sorters insekter (förutom fjärilar, vem hatar fjärilar? de är ju helt harmlösa). men harkrankar alltså.. de är värre än de där spindlarna som ser ut som de fast utan vingar då, långbenta äckel. fast ifall en sån kryper in är det inte så svårt att döda den. harkrankar däremot, åh gud. det tar tid och mod. antingen lyckas man mosa den efter sisådär en kvart (minst), eller så bestämmer man sig för att ge upp och sova i ett annat rum. (det kan inte bara vara jag). jag hatar dem = jag är rädd för dem. är hat och rädsla alltid sammankopplat? jag hatar vapen jag är rädd för vapen. jag är rädd för att promenera hem om natten, och jag hatar att jag måste vara rädd för det. jag hatar diskriminering, är jag rädd för att diskrimineras? kanske. jag är rädd för att bada i sjöar eller mörkt vatten, men jag tror inte att jag hatar det, inte förrän något händer. jag hatar arrogans och det skrämmer mig lite, samma gäller idioti. åh gud jag hatar såna där piercingar över överläppen på ena sidan, bara en liten silvrig plupp som sitter där och väntar på att petas bort..men jag är inte det minsta rädd för dem. så nej, inte alltid.
ANYWAYS, jag är uttråkad, hear me roar.

put hope back in hopeless

efter gratis kaffet stack jag och jonna till ågren. hans tvillingbröder skulle ha fest med sina polare där, kanske inte världens roligaste shindig men det blev nice ju fler kids som stack hah. sov över där igen och ågren fixade en underbar playlist. soundtrack från requiem for a dream, amelie och the fountain. jag somnade mer än en timma efter honom. stirrade upp i taket, iaktog honom och de bisarra sakerna han säger i sömnen, tog en cigg, ständigt lyssnandes på musiken. nu lyssnar jag på det igen, fast istället för amelie har jag några låtar från pans labyrinth, det kändes mer passande. jag är glad för hans skull att han ska flytta, men det är också synd.

How am I not myself?

Igår stack jag hem till ågren och kollade på film (det blev inte av i söndags). vi såg disco pigs, the fountain och i heart huckabees. den röda tråden var besatthet. Pig som var besatt i Runt, Tommy som var besatt i att hitta ett botemedel mot döden och Albert som var besatt i att förstå hur allt hänger ihop. nice, jag minns inte när jag såg så många filmer på en gång och efter sista var jag helt tom men samtidigt full. vi skulle kolla på brazil också, men istället började vi prata, vädra tankarna liksom. den ena tanken förde oss in på en annan och tillslut blev det morgon, vi somnade till mtv och ågren pratar i sömnen. jag kom precis hem och ska vila, men om ett tag måste jag iväg igen. gratis kaffe på nya da matteo, i cant say no.